Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

Optyczne.pl

Aktualności

Lisia Fotogadka z Edwardem Trzeciakiewiczem

Lisia Fotogadka z Edwardem Trzeciakiewiczem
19 listopada
2025 08:46

Sklep Rudy Lis zaprasza na kolejne spotkanie z cyklu „Lisie Fotogadki”, na którym gościć będzie Edward Trzeciakiewicz. Odbędzie się ono w czwartek 27.11.2025 w Warszawie.

INFORMACJA PRASOWA

Lisie Fotogadki: „Światło to przyprawa – jak sprawić, żeby zdjęcia były smaczne”
Spotkanie z Edwardem Trzeciakiewiczem – 27 listopada 2025

27 listopada 2025 roku w sklepie Rudy Lis odbędzie się ósme spotkanie z cyklu Lisie Fotogadki, którego tematem będzie fotografia kulinarna i jej najważniejszy składnik — światło. Gościem tej edycji będzie Edward Trzeciakiewicz, jeden z najbardziej uznanych polskich fotografów kulinarnych, współpracujący z topowymi szefami kuchni w Polsce i za granicą.

Lisia Fotogadka z Edwardem Trzeciakiewiczem

„Światło to przyprawa – jak sprawić, żeby zdjęcia były smaczne”

Tytuł spotkania odnosi się do podejścia Edwarda, który podkreśla, że w fotografii kulinarnej światło pełni podobną rolę jak przyprawy w kuchni — potrafi wydobyć smak, podkreślić fakturę i dodać kompozycji charakteru. Podczas wydarzenia opowie o tym, jak światło wpływa na odbiór potrawy, jak budować apetyczne kadry i jak unikać efektu „płaskiego talerza”, który odbiera ujęciu dynamikę i świeżość.

Lisia Fotogadka z Edwardem Trzeciakiewiczem

Fotograf, który pokazuje kuchnię od środka

Edward Trzeciakiewicz od lat pracuje z najwybitniejszymi szefami kuchni, dokumentując ich pracę zarówno w Polsce, jak i poza jej granicami. Tworzył sesje w najlepszych gwiazdkowych restauracjach m.in. w Paryżu, Rzymie, Madrycie i Meksyku. Fotografował również podczas prestiżowej gali The Best Chef Award, a jego zdjęcia regularnie pojawiają się w książkach kulinarnych, magazynach branżowych oraz materiałach promocyjnych topowych restauracji.

Fotograf dań w książkach kulinarnych MasterChef, MasterChef Junior, czasopismach branżowych: "Sielska Kuchnia", "Szef Kuchni" "Poradnik Restauratora" "Restaurant Managment". Jego prace wielokrotnie zostały docenione w kolekcjach zdjęć Foodelia - gdzie w 2023 został wyróżniony tytułem „10 World Best Food Photographer”.

Jest też fotografem kluczowych konkursów gastronomicznych — Bocuse d'Or, Archimagirus, World Chocolate Masters. Wraz z szefem Łukaszem Konikiem współtworzył książkę „Kuchnia Regionów” zawierającą 160 przepisów polskiej kuchni regionalnej.

Prywatnie to mąż, ojciec czwórki dzieci, kucharz oraz muzyk — połączenie, które sprawia, że do fotografii kulinarnej podchodzi jednocześnie z techniczną precyzją i artystyczną wrażliwością.


Komentarze czytelników (0)
    Nie ma jeszcze żadnych komentarzy.

    Bądź pierwszy!

    Napisz komentarz
Napisz komentarz

Komentarz można dodać po zalogowaniu.


Zaloguj się. Jeżeli nie posiadasz jeszcze konta zarejestruj się.